Frymburk 2014

Úspěšný zájezd senior klubu Titanic Štěpánovice do Frymburku na fotbalový turnaj – 3/8 2014.

Po několikatýdenní důkladné přípravě, kterou zajišťovala profesionální agentura DELTA jejíž spolumajitelem je mimo dua Karel a Vašek ( neplést si s Eva a Vašek), také náš ministr financí Boďa Gregor, konečně nastala hodina odjezdu na turnaj seniorů – neděle 11.00. Náš ministr financí připravil perfektní soupis všech účastníků zájezdu, včetně poznámek kdo a odkud a s kým pojede, nevynechajíce, ani soupis potencionálních účastníků, než zasáhla „vyšší moc“ – manželky, děti, návštěvy, výlety i práce!!! Nakonec maje obavy z předhazovaného střetu zájmů, jako u jeho kolegy Babiše versus Agrofert, zůstal také raději doma, aby nedopadl stejně. Podle znalostí investigativních novinářů, by střetem zájmů   bylo, kdo bude odpovědný za nedělní oběd. Z výše uvedených důvodů nedorazil ani ministr zahraničí Fr. Füssi, který si přivydělával, jako odtahová služba své návštěvy z Rakouska. Nakonec dorazila všechna avizovaná auta a díky fotbalové firmě Šauer and Soons, bylo i dostatek fotbalistů. Jelikož nakonec žádné společné zahájení nebylo, obdivovali jsme zpočátku (kromě Vládi Kršíků) automatické zavlažování hřiště a později jsme obhlíželi nebezpečné hráče z prvního zápasu Frymburk versus Jankov. Někteří při tom „dopovali“ dobře ošetřené i laciné pivo, jak pravil Pepa Kubíček. Pan prezident, vědoma si své odpovědnosti k mužstvu, neponechal nic náhodě a přemýšlel o nejlepší možné sestavě ze 13 dostavivších se „kusů“. Nakonec našeho loňského soupeře, Dolní Dvořiště, překvapil nečekaným tahem, postavil zbrusu novou, v průměru, šedesátiletou zálohu!!! Jako žolíci ala Bednář, zůstali na lavičce nejstarší Šauer a ještě starší Hart.

                První zápas Frymburk : Jankov skončil 2:2 a na penalty 5:4 do finále postoupili domácí. No a potom jsme se na to velmi natěšeni vrhli i my, soupeřem byl náš loňský finálový přemožitel Dolní Dvořiště.

                                                           Titanic   :   Dolní Dvořiště

                                                                     3   :   1        ( 2:0)                   

                              Sestava :

                                                      Kubíček

               Petr  Šauer          Mlýnek            Míra Šauer ml.                     Prokeš

   Tlačil alias Fajfka       Trněný alias Drak      Finger alis Votrok      Dáda alias Posedář

                                         Šimánek                      Kršík

Hra byla velmi dobře organizovaná, všichni se snažili o přesné nahrávky, nikdo se neplašil, dá se říci, že jak se dneska říká, každý si to užíval. Po chvíli jsme se dočkali i zaslouženého úspěchu. Ve 12 minutě po tečované střele „starého“ Šauera jsme rozehráli roh a po centru Trněného dal Petr Šauer hlavou na 1:0. Po několika minutách vytáhl první zázračný zákrok Kubíček, když čelil z úhlu sólovému nájezdu. Ve 21 minutě bylo ještě lépe, protože jsme soupeře několika přesnými přihrávkami docela rozebrali a po přihrávce Fingera, rafinovaně zvýšil na 2:0, po roce navrátivší se, Kršík Vladimír. Rafinovaný byl i jeho způsob běhu, při němž velmi důvtipně využíval zdravotních vložek v kopačkách a několikrát i stoperům utekl. Zkušený myslivec Dáda Gregor ovšem pravil, že utíkal, jak postřelený zajíc.

Mohlo být ještě lépe, po poločase (hrálo se 25 min.) ve 28 minutě pelášil svým typickým únikem sám na bránu Kršík, ovšem neproměnil, protože opisoval Drakovy housle. Ve 30 minutě podržel velmi dobře míč a poslal přesnou, časovanou přihrávku nabíhajícímu Petru Šauerovi, který s přehledem zvýšil na 3:0!! Vladimírovo sebevědomí stouplo natolik, že se rozhodl držet míč a nikomu ho nepůjčit, i když ho honilo celé Dvořiště. Soupeř hrál o všechno a snažil se využít každé příležitosti ke vstřelení branky. To se podařilo ve 35 minutě po rohovém kopu na přední tyč, kdy obránce Prokeš reagoval na míč pozdě, očekávaje jasný zásah brankáře. Došlo k lehké teči útočníka a Pepa tam lapal po míči, jako když chytá mouchy a míč si vrazil do branky. Ve 41 minutě jsme přežili veliký závar, který jsme zvyklí nazývat „ trma vrma“ – Kubíček vyrazil střelu z bezprostřední blízkosti, než se zdvihl, vyrazil dorážku Finger hrudí a odražený míč vzápětí uklidil Petr Šauer!! Pokud by to bylo 3:2, kdo ví, jak by bylo dál. Jediným stinným bodem utkání bylo nešťastné zranění pana prezidenta, které nebylo po žádném atentátu, ale sebezmrzačením. On chtěje být více prospěšný se rychle otočil a při tom své koleno, přetočil. Zapomněl, že veliké kvaltování toliko pro hovada jest a ještě v těchto létech!! A jsme ve finále!!!

Finálové utkání                 FRYMBURK   :   TITANIC ŠTĚPÁNOVICE

                                                           0   :   0   na penalty 3   :   2

Opět došlo k určitým machinacím se sestavou domácích, protože nehrálo několik hráčů z prvého utkání (např.Berit apod.) a byli nahrazeni několika pochybnými individui, z nichž vynikal zejména hráč s číslem 5. Také naše sestava vydělala na demisi pana prezidenta, došlo k mírnému snížení věkového průměru. Našich dvanáct nabuzených chlapců se srdnatě pustilo do nepříjemného soupeře s vědomím, že nemáme co ztratit. Opět došlo před zápasem ke kropení hřiště, které už jsme neobdivovali, Kršík opět nadával, maje obavy, že se mu ty jeho kopýtka rozpadnou, když musel pořád „bruslit“. Zápas sice skončil 0:0, rozhodně ale nebyl nudný, právě naopak, jak dokáže přiblížit několik následujících rešerší z průběhu. Hrálo se 2x30 minut.

  • 12 min – náš trestný kop ze 22 metrů střílí Mlýnek těsně nad bránu
  • 19 min – rychlý protiútok soupeře a Kubíček házenkářským rozštěpem likviduje střelu k tyči
  • 26 min – po rohu soupeře, centr a střelu z voleje opět likviduje reflex Pepi
  • 36 min – Mlýnek si šlápl nešťastně na míč a Petr Šauer hasil šanci soupeře
  • 45 min – Kršík podnikl rychlý výpad, obešel 3 hráče a zakončil těsně vedle
  • 50 min – trestný kop soupeře ze 25 metrů skončil těsně nad
  • 52 min – podnikli jsme postupný útok i se zapojením obránců Petra a Míry Šauerů, bez efektu, naopak soupeř udělal rychlý protiútok, Petr Šauer na hranici vápna fauloval za žlutou kartu, následující trestný kop dal soupeř do zdi
  • 57 min – soupeře jsme doslova vyšachovali přečíslením 4 na 3, přihrávka prošla na úplně volného Trněného v levém rohu velkého vápna, ten přehazoval technickou střelou vybíhajícího brankáře bohužel, do tyče !!!
  • Došlo na penalty, které jsme stříleli jako Plzeňáci :
  • Za nás Míra Šauer ml – dal vedle                              soupeř dal
  • Petr Šauer – brankář chytil                                                                      dal
  • Finger  proměnil                                                                                         dal
  • Kršík proměnil                                                                                            překopl
  • Trněný – brankář chytil    a jelo se domů

Cítíme křivdu, že mužstvo na druhém místě nedostalo žádnou individuální cenu. Výkony našeho brankáře Pepy Kubíčka    si o to přímo říkaly!! Stejně tak máme rozporuplný pocit z toho, že vítěz nevyhrál ani jeden zápas, jen 2x penalty. S tím ale nic neuděláme, jedině to, že začneme penalty pořádně trénovat. Příští rok už je ale na čase ve Frymburku vyhrát!!

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout